MikaelsJakt Blogg

Första veckan

Ja då var de då dax

Måndag morgon strålande väder och fullt med hormon stinna jägare fulla skogen. Hurra de kan inte bli bättre. Hundar hundförare och pass skyttar på plats nu kör vi.

Det var lite rapporter om älgar som var i farten både av hundförare och postarna. Jag sitter i godan ro och funderar över livets allsköns saker. När de hörs på etern en älg passerade mig här i hög fart. Då jag inte kunde avgöra storlek på den fick den gå. Vi har rekommendationer att lämna tjurar mellan 7 och 14 taggar. Vilket jag tycker är bra. Detta kommer bli naggat i kanten en aning. Sprakande i etern förkunnar att samma tjur passerar en annan postade i samma fart han han inte lyfta bössan så var tjuren borta. Hundföraren meddelar älgen väg via gps på hunden. Nu simmar den nog över sjön för hunden står i vattenbrynet och tittar.  Tiden går och mina tankar börjar kretsa runt ryggsäcken och de godsaker jag packat med. Då just då kommer de ut en älg på kraftlednindsgatan där jag sitter. De är långt håll 2-300 meter vrider upp kikaren på 12 gånger och ser 3 baskläder pinnar på den sida som exponeras mot mig. Den försvinner in i en skogsdunge jag lyfter på hatten och önskar en träff på närmare håll. Då kommer den ut på ett hygge ca 100 meter framför mig siktar in och låter skottet gå iiiiii kull direkt.

Meddelar på radion att jag skjutit en tjur och börjar gå mot skottplatsen 20 meter kvar försöker tjuren kliva upp jag hoppade upp på en stubbe och skjöt ett fångskott. De är färdigt nu och jag går fram då försöker han ställa sig upp igen så de blir ytterligare ett fångskott men nu ligger den. Som jag trodde 3 taggar på ena sidan och hoppsan de va 6 taggar på den andra sidan. Jag har jagat några år läs 24 år och aldrig någonsin sett den kombinationen är de tre på ena sidan är de bara tre på andra sidan. Den kvicke har nu räknat ut att den var aningen för stor. Borde ha lämnats.Gjort är gjort svårt att ångra nu när den är död. Efter hemtransport av älg och tillvaratagande var de bara en jägare som hade fått utlopp av hormonerna och de va jag.

Första veckan resulterade i åtta vuxna älgar däri en fin 17 taggare som F fick skjuta grattis till tjuren och trofé.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.