Vet hut föräldrar!

Stod på balkongen och njöt av en kopp té när jag fick se tre småkillar, mellan 7-9 år kanske, cykla förbi. Vart förfasad, vilka föräldrar låter sina små ungar cykla omkring strax innan elva på kvällen utan uppsikt? Visserligen ligger Robertsfors på nionde plats över minst brottsbelastade kommuner. Men det är inte en ursäkt eller anledning till att inget ändå kan hända!

Jag gick själv på högstadiet när jag fick vara ute "så sent", och dom har tre pojkarna såg så småa ut, hur ska dom kunna avvärja eventuella våldsmän som attackerar dom? Hemskt. Ha bättre koll föräldrar! Samhället idag är inte vad det har varit, brott blir mer och mer vanligt. Och visst har vi inte för så länge sedan haft pedofiler och blottare i samhället.

Kuriosa: när jag gick på lågstadiet var jag tvungen att gå isäng klockan sju på kvällen. Jag undrar hur många ungar/föräldrar som gör det idag.

Etiketter: , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Andre

    Inte klockan sju men absolut senast klockan åtta går då mina barn å lägger sig när det är skola…

  2. Minna Toivanen

    Svar till Andre (2010-06-29 23:22)
    Aha, i vilka åldrar är dina barn?
    Vad anser du om att så pass småa barn som jag nämner i mitt inlägg är ute och ränner ensamma mitt i natten?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>