Jag kokar soppa!

Problem med att hitta på vad du ska äta till lunch/middag? Vill du äta något mer hälsosamt, som går snabbt att tillaga och utöver det är skonsam mot plånboken? Välkommen till blogginlägget:
"Minnalainen kokar soppa"

 

Till det här inlägget använde jag följande saker:
* ett recept på en soppa, i mitt fall använde jag ett recept från ICA’s tidning "Billiga veckan" på en brocollisoppa.
* lök, potatis, fryst broccoli, vatten, grönsaksbuljongtärning, matlagningsgrädde och lite salt&peppar.
* en stavmixer, rostig kastrull och en sprucken träslev.
* en kamera att dokumentera skiten med, jag lånade min mammas röda Olympus (gotta love that thing!)

Yksi: min hemkunskaplärarinna sa alltid att man ska läsa igenom receptet man ska utföra så jag börjar väl med det.

Kaksi: sen plockar jag fram alla ingridienser : 1 lök (framgick inte vilken sorts lök men jag chansar på gult), 2 potatisar, matlagningsgrädde och grönsaksbuljong och 250g fryst broccoli som ni inte ser på bilden. Salt&peppar uteblev pga senilitet.

Kolme: tvätta händerna och ta fram en vass kniv. Skala och skiva lök, potatis och broccoli. Gör inte mitt misstag och lägg ner tid på storleken på bitarna, allt ska ändå mixas.

Neljä: mät upp 12 dl vatten och ös ner det i en kastrull med en grönsaksbuljong-tärning. Låt buljongen koka upp.

Viisi: när buljongtärningen har kokats upp häller man ner dom hackade potatisarna, broccolin och löken i kastrullen.

Kuusi: Sätt en timer på tio minuter och låt alla ingridienser kokas ihop. Passa på och gör något kreativt av tiden som städa undan, beundra din spegelbild eller fila naglarna.

Seitsämän: när soppan fått koka i tio minuter tar man av kastrullen från plattan och mixar alltihopa, se upp för skållhett stänk. När soppan är färdigmixad sätter man tillbaka den på plattan och tillsätter 2dl matlagningsgrädde, salt&peppar och låt koka upp. Tag sedan av kastrullen från plattan.

Kaheksan: soppan är färdig men för att göra den ännnu "matigare" kokade jag två ägg som jag sedan skar i klyftor. Äggklyftorna la jag längst ner i soppskålen innan jag portionerade ner soppan.

Valmis! Den nyttiga och billiga broccolisoppan är färdig! Det synns lite dåligt på bilden men den hade en underbar grönfärg och var sådär härligt krämig. Äggen var verkligen pricken över i:et. Servera gärna grovt bröd till. Det gick fort att göra och var otroligt gott! Det här receptet gav 4 portioner så bjud gärna någon du tycker om, jag valde min mamma.

 

Betyg: 9/10 vodkaflaskor