Ett bibliotekesbesök i vårens tecken

Jag kände mig rastlös vid lunchtid och eftersom alla hade hypat om det fina "vårvädret" på facebook så jag bestämde mig för att ta mig en promenad för att se om det var sant. Promenadens mål var ortens bibliotek då jag till min förvåning läst på internet att dom faktiskt har öppet lördagar. Först letade jag efter en bok som jag fått rekomenderad men den hade dom inte inne så jag attackerade utbudet av seriealbum istället. Jag hittade massor med titlar som jag ville lånade hem men det hade blivit alldeles för tungt för lilla bräckliga mig att bära (bräcklig, ha!). Det vart Lina Neidestam’s Zelda, Mats Jonsson’s Hey princess. Jan Berglin’s Någon ser dig när du petar näsan och Berlins tolva och sist ut av seriealbumena var ett samarbete mellan Jens Lapidus och Peter Bergting, dom har gjort en serieroman som heter Gängkrig 145. Jag bläddrade lite snabbt igenom sidorna och det ser onekligen mycket välgjort ut. Sen lånade jag två "riktiga" böcker, Dilia Dubbs dagbok och Innan jag dör

Dilia Dubbs dagbok har jag läst förut och kände mig nostalgisk när jag såg bokomslaget. Jag hade fått boktipset, hör och häpna, från tidningen Frida och tyckte att handligen verkade spännande. Om jag inte minns fel så var jag den första som lånade den boken när den kom till ortens bibliotek (det är säkert mitt tonårsjag som gjort alla fula "hundöron" på sidorna, usch!).

Sen lånade jag filmer som jag läst om och hoppas på ska leva upp till mina förväntningar, Bagdad Café och Invictus. Imorgon ska jag ligga hela dagen i sängen och inte göra ett jota förutom att läsa och titta på film. Skönt.

Dagens överaskning: när jag skulle låna böckerna berättade bibliotekarien att jag vunnit en bok i deras "Bokslukartävling" som jag deltog i somras (men sen glömde jag bort att jag deltog i tävlingen). Nu är jag stolt ägare till Flicka möter pojke som Ali Smith har skrivit. Kul att man vinner någonting någongång!