Voxpop förstörde min barndom

En sak jag har svårt för att förstå tjusningen med, förutom öl, radiopratare, videobloggar och appar är : musikvideor.

Visst okej, jag såg också på Voxpop när jag var en liten snoris men handen på blindtarmen : gillade man S Club 7 och Dr Bombay så måste det varit nåt fel i hippocampus på en. Jag var knappast ett fan av Mtv, Ztv eller vad heter den där andra musikkanalen? Tmc? VH1? Ja nånting heter den. Varför jag inte gillar musikvideor är för att jag har ingen användning av dom. När jag lyssnar på en låt så skapar jag mig en egen musikvideo i huvudet. Musikstycket frammanar en sorts känsla inom en och den är individuell så en musikvideo kan ibland stjälpa hela låten. Nu lyssnar jag inte på R’n'B där dom ålar omkring halvnakna och har snygga killar/tjejer i videon och där låttexten oftast handlar om otrohet/kärlek/övrigt sliskigt shit. Det dom sjunger är oftast det dom menar och ibland använder dom utnötta metaforer. Trist shit.
Då föredrar jag goth där texterna är poetiska, dunkla…ja nästen som koder. Och det är upptill lyssnaren att hitta meningen med orden.

Iallafall så är jag inget fan av musikvideor, jag undviker dom så gott det går men nån sällsynt gång så sitter man framför dumburken och råkar mot sin vilja se en och annan musikvideo (lika ofta som man råkar se på Jerry Springer show) men som inte är helt förkastlig.

Sex musikvideor som är helt okej
(ingen inbördes ordning)

1. Apocalyptica – Somewhere around nothing

 

2. Brainstorms – Tin Drums
(varning för hemsk gräll dubbning i början)

 

3. Deathstars – Cyanide

 

4. SUEMITSU & THE SUEMITH – Allegro cantabile

 

5. Oomph! -Augen Auf

 

6. Buck-tick – kuchizuze