En guide över huvudvärk

Åkt på "kaffedarr", ett tillstånd man får när man dricker för många koppar kaffe alldeles för snabbt. Men tusen gånger bättre än den dånande huvudvärken jag hade tidigare i veckan till följd av att jag var i för dåligt skick att dricka kaffe överhuvudtaget.

Först fattade jag inte varför jag hade huvudvärk. Oftast kan man urskilja vilken sorts huvudvärk man har. Ni vet?

Uttorkningshuvudvärken 
Du jobbar i en lokal med kass eller avsaknad på hyffsad air-condition. Det är varmt som #@!% och du glömmer bort att dricka vatten kontinuerligt. Resultat : huvudvärk någonstans i den främre delen av skallen.

Hungerhuvudvärken
Precis som det låter. Du är hungrig som en varulv och magen som först lät som en trimmad epatraktor har tystnat och istället lägger sig en dödlig förlamning i hela kroppen. All energi slipprar ut och kvar har du en molande huvudvärk. Brukar vara svår att placera, oftast är den utspridd i skallen.


Spänningshuvudvärken
Inträffar oftast när du sitter på föreläsningar eller kurs. Nån skriver med en dålig whiteboardpenna (oftast röd färg) på en dåligt rengjord tavla. Det är kass belysning och du sitter för långt bak för att se vad som skrivs. Du kisar och koncentrerar ögonen på att följa med. Resulterar i en jobbig huvudvärk, påminner om uttorkningshuvudvärken och lägger sig som en törnkrans runt pannan och nacken.

Blykeps-huvudvärken
Kan även med andra ord heta "dagen-efter"-huvudvärken. Blykeps symboliserar att det känns som om du har en keps på huvudet som väger bly. Huvudvärken känns inte helt så farligt så länge du ligger ner och inte rör huvudet en nanomilimeter. Men så fort du reser dig upp känns det som om någon trycker ned huvudet eller att du har fått ett baseballrör i skallen. Kan liknas vid migrän då starkt ljus känns som knivar trycks in i kraniumet och i ögonen.

"fel kontaktlins på fel öga"-huvudvärken
Inträffar för mig oftare än man kan tro. Jag har olika styrkor på mina kontaktlinser och ibland lägger jag linserna i fel kopp och när jag har bråttom iväg på morgonen märker jag inte förräns långt senare att jag har fel kontaktlinser i fel ögon. Resultat : oskärpa, vingligt, kräkront i ögonen och i huvudet. Oftast svår att bli av med medans linserna sitter i. Känns som om nån svarvar järnflisor i skallen och dansar runt med stilettklackar.

Först provade jag med dom vanliga knepen : huvudvärkstabletter, en jävla massa vatten, lite mat, ligga på sängen och vila, undvika datorskärmen et cetera. Efter två timmar var huvudvärken fortfarande lika kräkilla. Men då slog tanken mig att jag inte hade druckit något kaffe (jag brukar inte dricka kaffe när jag är förkyld) så då tog jag två koppar och svisch! Huvudvärken försvann!
 

Etiketter: , , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>