Fredagsfrunch okristligt tidigt

Vaknade okristligt tidigt med ögon som sved och halva kroppen kvar i REM-stadiumet. Blev irriterad på mig själv att jag inte kunde sova några timmar till men insåg att magsäcken hade ett hålrum lika stort som Obelix bautasten. Jag var utsvulten. Bara att kapitulera och se till att fylla hålrummet. Jag var så brutalt hungrig att jag inte alls kände för att äta en typisk frukost bestående av lite yoghurt och knäckebröd. Nej fan, riktig mål mat tack. Det var först bara tänkt att jag skulle göra en äggröra men mellan ansiktstvättning, kaffekokningen och äggvispningen så råkade jag koka makaroner och steka soyakorv. Som en liten lunch. Bortsett från den lilla detaljen att "lunchen" utfodrades sex på morgonen.

Efter "frunchen" läste jag hela papperstidningen, eller nästan. Sportdelen fick vara. En söt tant i blått observerades och en insändare om att kyrkan har serverat alkohol i sina lokaler begrundades. Äiti säger att man inte ska dricka kaffe direkt på maten då det tar bort allt järn så jag väntade lydigt i en halvtimma. Kaffet var inte sådär förtjusande och överväldigande gott som jag hoppats på men man kan alltid hålla för näsan medans man dricker.

Min väckarklocka gick igång nyss. Det är en rejäl och präktig sak då man hör den genom stängda dörrar när man är hörselskadad. Den påminner om ett brandlarm. När den går i gång så rusar adrenalinet igång och man vaknar med ett snärt.  Iallafall så satt jag och min skogshuggarskjorta bekvämt i köket när väckarklockan gick i gång. Jag och skogshuggarskjortan hade inte alls lust att lyfta på rumpan för att stänga av det mullrande larmet så vi väntade ut klockan. Men efter en minut (jepp jag tog tid) så vart jag orolig att klockan skulle ringa i all oändlighet och tillsist få grannarn att undra vad jag höll på med. 

Skogshuggarskjortan VS Väckarklockan från Dante’s femte krets
0-1

 

 


Fredagslistan "Wake up and smell the coffee"