Bara att bita i den blodiga kompressen

Jag är urusel på att spotta ut saliv. Har jag tur lyckas jag åstadkomma en liten salivsträng på min tröja. Jag önskar just nu att jag var en duktig spottare, en som kunde loska iväg salivet i en samlad klump i papperskorgen. Varför önskar man denna äckliga begåvning kanske ni undrar. Jo, för att jag sitter just nu och biter i en kompress placerad på höger underkäke. Den ska stoppa en blödning och suger därför åt sig allt blod, att svälja blod mina kamrater är inte särskilt bra. Man mår rätt pissigt om man råkar svälja ner blod i magen. Magen tål nämligen inte salt, mineral och järn som finns i blodet.

Att jag skulle spendera min kväll med en blodig kompress i käften, en svullen kind och en värk som värker som #@%! var väl inte riktigt det jag hade i tankarna när jag vaknade i morse (jag hade hoppats på en soft dag med tvättning och rapportskrivningar). Men det är bara att bita i den blodiga kompressen och invänta att svullnaden ska lägga sig.

Bra sak: infekterade tanden är borta för gott
Dålig sak: ser ut som hockeyspelare i käften
Bra sak: operationen inte så dyr som väntat, kommer inte bli ruinerad
Dålig sak: måste äta soppa genom sugrör i flera dagar.
Bra sak: fick tolv stycken kompresser till munnen
Dålig sak: kompresserna snart slut
Bra sak: vet nu mina rättigheter när det kommer till tandvården tack vare fru Rumänien
Dålig sak: kan inte prata, ser ut som en hockeyspelare i käften och måste äta soppa genom sugrör i flera dagar.
 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Anna

    Vet hur det känns med blodiga kompresser i munnen, inte kul. Var hos Käkkirrurgen idag och opererade ut en visdomstand, den vägrade växa fram, så dom fick borra bort från käkbenet som var runt tanden för att få fram den innan de kunde dra den. Ska dit i November och dra en till likadan. Jag har dock kunnat äta fil med skivad banan. Sluppit soppa med sugrör. 1g Alvedon och en ipren 4ggr/dag håller värsta smärtan borta.

  2. Miss Minnalainen

    Svar till Anna (2011-10-14 19:48)
    Usch, jag lider verkligen med dig. När dom skulle avlägsna rötterna trodde jag att jag skulle storkna, tanden satt ganska långt in i munnen och den var verkligen envis så dom fick slita och dra en bra stund. Jag har börjar äta mat men det gör fortfarande väldigt ont.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.