Rosa Huset

 

Nu är tyvärr rivningen mycket nära för Rosa Huset, efter en lång rättsprocess så har fastighetsägaren fått rätt att riva huset. Trots att byggnadsnämnden i Umeå ville rädda huset och att det istället skulle renoveras för att det hade ett byggnadshistoriskt värde
 
Det är klart att ett hus blir i dåligt skick om man inte underhåller det och till slut måste rivas. Om nuvarande eller de förra ägarna hade sköt underhållet hade rivningen aldrig skett.
Från politiken måste vi bli bättre att följa upp lagstiftningen och det som det står i den. (Byggnaders yttre skall hållas i vårdat skick. Underhållet skall anpassas till byggnadens värde från historisk, kulturhistorisk, miljömässig och konstnärlig synpunkt samt till omgivningens karaktär.)
I framtiden vill jag inte ha fler ”rosa hus” och jag vill att gamla Umeå-hus som går att bevara, ska bevaras, förutsatt att de inte hindrar annan viktig byggnation

2 kommentarer

  1. Patrik Brännberg

    Hej Peder

    det är just detta öde som skulle ha väntat stugorna runt Nydala om de privatiserats. Moderniseringstrycket är högt i attraktiva områden och om fastighetsägaren vill riva så kan han/hon tyvärr göra det. Det ligger stora pengar i att kunna riva gamla hus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>