Språkets betydelse

Den Svenska ekonomin är beroende av handel med många länder och därför är kunskaper i ett modernt språk ett sätt att stärka förutsättningarna att närma sig utländska företag och i förlängningen skapa tillväxt i Sverige.

Därför vill vi från Folkpartiets att man ska ta ett första steg mot att kinesiska språket ska jämställas med tyska, franska och spanska i skolan. Regeringen kommer därför att ge Skolverket i uppdrag att ta fram kurs- och ämnesplaner för kinesiska i grund- och gymnasieskolan.
Inom några år kommer Kina att vara ledande i världsekonomin och med globaliseringen blir språkkunskaper allt viktigare för individer och företag. För alla elever, oavsett modersmål, är det viktigt med ytterligare kunskaper i främmande språk.
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>