Hörnefors

Var inbjuden igår på ett möte med Hörnefors utvecklings och företagarförening (HUFF), ett intressant möte med många bra synpunkter.

Med de bra kommunikationerna och pendlingsavståndet till Umeå, så är Hörnefors en viktig tillgång för kommunen. Restiden är bara 12-14 minuter med tåg. Läget bredvid E4 an är också och med bra kommunikationer skapas det förutsättningar för att bo och bygga. Ett stort problem med byggandet i Hörnefors år att man behöver en stor egeninsats vid lån från en bank och i dagens läge är det inte många som har den egeninsatsen.

Det kustnära läget ger även stora möjligheter för utveckling och det är en stor yta att utveckla (13 % av Umeås yta) och i själva Hörnefors bor ca 2650 innevånare och i totalt i kommundelen ca 4400.

Hörnefors kommundelsnämnd består även av Sörmjöle, Norrmjöle, Norrbyn och Bjenberg och för att inte glömma besöksmålet Norrbyskär, som det är viktigt att vi tar tillvara och utvecklar.

En kommentar

  1. Jonatan

    Kul att du tar upp att Hörnefors med närområde har bra utvecklingspotential.

    Finns alla möjligheter att öka hela området som ett besöksmål och smultronställe till Umeå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>