Lärarlöner

 

Umeå kommun visar, än en gång, en prognos om ett betydande överskott inför årets bokslut. Vi från Folkpartiet liberalerna är helt övertygade om att lärarlöner är helt avgörande för att locka duktiga och engagerade studenter till läraryrket.
Kommunens pengar ska användas för kommuninnevånarnas bästa. Bra löner som lockar goda krafter till läraryrket är bra för kommunens unga.
Underhållsbehoven inom skolan och minskade barngrupper genom att räkna vissa barn i förskolan som halva är även viktiga problem som måste åtgärdas. Kommande pensionsutbetalningar är också en stor utmaning vi står för i framtiden.
Vårt budskap tillsammans med de övriga partierna allianspartierna i kommunens budgetberedning är därför vill vi fördela AFA-medlen som uppgår till totalt 92 miljoner kronor. Alliansen vill att pengarna fördelas på följande sätt:
40 miljoner till eftersatt underhåll av kommunens fastigheter, i första hand skollokaler.
20 miljoner till höjda lärarlöner med anledning av det nya läraravtalet.
20 miljoner till medel för att snabbare nå målet om minskade barngrupper i förskolan.
12 miljoner avsätts för kommande pensionsutbetalningar

http://www.vk.se/761650/vill-hoja-lararlonerna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>