Underhållet måste bli bättre!

Vi står inför stora utmaningar  i kommunen då det gäller våra skolor. I dagens VK kan vi läsa om Östtegs skola ordinarie lokaler som är fuktskadade, bland annat på grund av upprepade takläckage.

När det gäller renoveringarna av Tegs centralskola, Rödängsskolan och Sofiehemsskolan ville vi i Alliansen tidigarelägga renoveringarna ett år tidigare än den styrande majoriteten. Om man ser till Sofiehemsskolan så har den redan akuta fuktproblem och källaren är avstängd. Det är även en arbetsmiljöfråga för vår skolpersonal och alla skolelever.När det gäller Tegs centralskola är det en skola som har i många år väntat på renovering. Skolbyggnaden är mer än 50 år gammal och aldrig blivit grundligt renoverad.

Det borde vara ganska logiskt att kommunen får mycket bättre ekonomi om underhållet av skolorna ligger på en hög nivå och inte släpar efter.

Vi slipper även en massa brandkårsutryckningar och akuta jobb som måste göras. Om vi renoverar och håller fastigheterna i bra skick behöver vi dessutom inte göra lika mycket investeringar och det sänker i sin tur hyreskostnaderna

 

En kommentar

  1. Urban Bengtson

    Än värre blir det pga för dyrt Nannabad och än dyrare drift pga underskattade kostnader genom felräknat besöksunderlag. Finns bara ett sätt, stoppa byggandet, utred alla siffror rätt så finns ekonomiunderlag att dra sig ur. Så sker för familjer när ekonomin inte räcker, föreningar liksom företag. Och så ska ett badbolag göra också när så mycket är fel. Dessutom inga trafikrisker bedömda eller krogarna och alkoholen runt om.

    Du som ny på hög post i Umeåpolitiken och idrottsledare, se till att de ska blir rätt och rättvist samt det bästa. Det är nu ni badbolaget får verkligheten i famnen och blir också personligt ansvariga för brister som sedan leder till fördyringar eller t o m olyckor om fel begåtts i planeringen (och det har det).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.