Dags att göra en pudel när det gäller hundlatrinerna!

Som jag har skrivit i min blogg tidigare så blev det inte lyckat med att ta bort hundlatrinerna och det är bara gå runt i parkerna och se vad som hänt. Det är överfulla papperskorgar med hundbajspåsar överallt. Jag vet att tekniska nämnden måste spara in pengar och hundlatrinerna måste finanseras, men jag tror att det är läge att göra ett omtag i frågan när det gäller hundlatrinerna i Umeå.

Vi i Folkpartiet var med och beslutade om borttagningen av hundlatrinerna och det är bara att erkänna att det var inget bra beslut. Nu kommer det att vara svårt att ändra tekniska nämndens beslut och därför är vårt förslag från Folkpartiet att införa hundskatten igen. Helst skulle jag vilja göra en riktig pudel i ärendet.

http://www.vk.se/plus/1078232/hundagare-bryter-mot-lag

hundlatrin

19 kommentarer

  1. Oberoende politisk bedömare

    Det är för mig som helt politiskt oberoende fullständigt ofattbart att ingen av er politiker i nämnden kunde förutse detta.

    Det är inte raketforskning direkt.

    Mitt förslag är att återinförandet av hundlatrinerna bekostas solidariskt av partiernas ordinarie partistöd.

  2. ida

    Hur kan ni vara så korkade att ta bort hundlatrinerna innan ni ens kollat om införande av hundskatt!!!!!!!!!! Inför genast hundskatt!!!!!!!!!!!!!!!!!!! eller ta tillbaka latrinerna, gick det så snabbt att ta beslut om bortagande, borde det gå lika snabbt att ställa tillbaka dem igen !!!!!!!!!!!!!!! Det kallas demokrati! Har ni inte märkt att antalet hundar har ökat i Umeå??????????? Ansluter mig till hundbajsupproret den 25 jan.
    Ida

  3. Siv Ljungmark

    Kom inte med massa dumma förslag som inte fungerar. Det var alldeles för få latriner förut, ni måste väl inse konsekvenserna. Prata inte om att införa hundskatt igen överhuvudtaget. Jag undrar också över smittspridning av hundskit som ligger kvar på backen, ser redan en ökning. Tyckte redan innan dessa idiotförslag att Umeå var en skitig stad. TÄNK OM, måste finnas annat att dra in på, kanske lite lägre löner till politikerna. Arg hundägare som vill ha rent runt omkring sig.

    • Maria Skiddi

      Väldigt enkelt då? ta hand om er egen skit så tar ni ansvar och belastar inte andras utrymme i samhället.

  4. Pingback: Göra pudel av hundlatrinerna |

  5. Solweig Brand

    Hundskatten togs bort då kostnaderna att administrera densamma översteg intäkterna. Vissa kommuner t.ex. Kalix erbjuder även gratis bajspåsar vid latrinerna.

    Hundägare

  6. Kerstin Bergström

    Det förvånar mig inte ett dugg att ditt parti var med och beslutade om borttagandet av hundlatriner.En devis i ditt parti är ju att handla/ta beslut först och tänka efter
    sedan

  7. Bosse

    Jo vi vet Peder. Vi vet vad du går för. Hade du lyssnat på Umeås invånare och läst på fakta hade du med lite uns vett aldrig gått med på att dom ska plockas bort. Umeå är en väldigt skitig stad om man jämför med dom i södra Sverige. Vi sparar på samhällsnyttiga behov för att täcka politikers dåliga beslut. (skyll nu inte ifrån dig som vanligt) Den politiker roll du fyller om man följer ditt arbete, den är endast att ”synas” och försöka ”vara” någon. Du är en sån som säger ”eller hur” till den bredvid dig inför varje beslut vilket säger mycket om dig. Får se om du godkänner denna kommentar då vi i ”huset” testat dig och sett att kritik gärna försvinner istället för besvaras.

  8. lf

    Du har nog många pudlar att göra.
    Du skulle ta upp i fullmäktige hur det gått till när en tjänst som omvärldesstrateg anställdes av av kommunen utan vanliga anställningsrutiner.
    Har du fått svar,då kan du väl presentera det för vi vanliga medborgare.
    Det är ju vi som bekostar den anställda tjänstepersonen.
    Är du lika tuff som Lennart Holmlund som säger att vi medborgare snackar skit och vet inte hur man anställer i kommunen.

  9. pelle

    Inte visste jag att ni har en önskan av att bli ett riktigt SKATTEHÖJAR parti . Folkpartiet ligger föe vp att höja skatten. Vad blir nästa skatte höjning???

  10. lisbeth

    Varför ska skattepengar gå till hundbajs, hundar kommer väl i andra hand och människor först. Det är väl hundägarnas ansvar å ta rätt på skiten efter sitt eget djur

  11. Joel

    Hej, det var ju på tiden att inse att det blev fel. Men jag måste ställa frågan: Vad i hela friden hade ni väntat er? Att hundarna skulle sluta bajsa eller att de har lärt sig att använda toaletter? Att ta bort hundlatrinernan måste vara kommunens uslaste beslut hittills, lika illa som att ta bort barnens lekplatser. Om det är Kulturhuvudstadsåret som ni avser finansiera med detta så räcker det istället med att kommunens representanter avstår ett par representationsmiddagar, så vips har ni pengarna där.

    Hundskatt? Varför? Nu är det så att även vanliga medborgare använder bajstunnorna till skräp så hundskatten motiveras inte med att hundägarana bara ska betala för tunnorna. Värdelöst förslag enligt mig! Har ni inte lärt er något efter förra gången Sverige hade hundkatt? Inte många betalade…

  12. Peder Westerberg (inläggsförfattare)

    Kan villigt erkänna att det inte blev bra med att vi tog bort hundlatrinerna.Jag är även öppen för alla förslag, för att få tillbaka hundlatrinerna.

  13. Pingback: Politiker pudlar om hundskiten | .Härliga hund

  14. Mika

    Ja det blev väl lite trist för alla inblandade att man inte tänkte efter före. Men nu när skadan är redan skedd är det bara att se framåt. Titta på nya idéer och tänk långsiktigt. Till exempel hade man säkert kunnat samarbeta med bostaden och borra upp ”bajspåsenedkast” genom deras soprum till tunnor som de kan tömma samtidigt som resten. Ofta ligger ju dessa områden i närheten av grönområden, tex carlshem, ålidhem, liljansberget etc. För nu är det ju lite surt att man kan promenera förbi 10 soprum men bara det sista som är ens eget kan man komma in i. Och så slipper man att trampa i en hundlort på grillfesten.

    Och sen så ska man ju inte glömma fördelarna med att människor har hundar är många. Man rör sig och blir gladare och lugnare vilket innebär friskare människor som samhället tjänar på. Så kanske det vore landstinget eller arbetsgivare som borde vara de som betalar (här skojar jag lite eftersom det vore opraktiskt och vi alla tjänar på hälsosamma människor, inte bara landsting och anställare). Sen när det klämmer ekonomiskt så är det väldigt svårt att tänka långsiktigt och det tycker jag att man måste ha respekt för, vi politiker tycker att det är lika jobbigt som vem som helst när ekonomin inte är den bästa. Och då kan det bli beslut som inte är de mest genomtänkta.

    Mvh Mika Sinclair
    Ersättare Kulturnämnden MP Umeå

  15. Astrid Sorgendal

    Synd insikten inte kom före beslutet. Hoppas att kommunen kan sätta ut latrinerna lika snabbt som dom blev tagit bort. Det är inte bara hundbajs som försvinner ner i dom tunnerna. Vi är många glada, duktiga och miljömedvetna hundägare i Umeå, det vil vill är att det ska vara lätt att hålla staden trevlig och ren nu i Kulturhuvudstadsåret och efter det.

    Jag hoppas också för umebornas bästa att gatubelysning, sandning och, när det blir nödvendigt, snöröjningen också bibehålls. Det här är saker som gör livet trevligt och enkelt för Umeborna, och det som gör att vi gärna vill bo här. Trivsel är en viktig faktor om ni vill uppnå målet med att dubblera invånerantalet.

    Jag förstår att det är svåra beslut man måste ta när pengerna inte räcker till, och jag är glad jag inte är politiker. Då gör man fel beslut från tid till annan, konsten är då att ändra sig utan att tro att man förlorar ansiktet. Att inrömma fel är en mycket trevlig egenskap hos en politiker. Särkskilld om det har gått prestige i et projekt…

  16. Maria Skiddi

    jaha? Ska vi ta från de gamla och sjuka för att bortskämda egoistiska hundägare inte kan ta hand om sina egna vals konsekvenser?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.