Omvärlden måste markera

Det som händer i Ukraina känns inte bra och imorgon har EU ett extra utrikesministermöte för att diskutera situationen i Ukraina.  EU:s medlemmar uppges även vara överens om att införa sanktioner mot ledande företrädare för Ukraina. Jag tycker att det är bra att man gör kraftiga markeringar från omvärlden för att få stopp på våldsamheterna.

Nordkorea är ett annat land som omvärlden borde markera skarpt mot. Den senaste FN-rapporten som offentliggjordes om skräckväldet i Nordkorea är inte rolig läsning. Enligt rapporten förekommer det systematiska människobrott i landet och jag håller med om att Nordkoreas ledare måste ställas inför rätta, för brott mot mänskligheten.

 

3 kommentarer

  1. Berit

    rätta mig om jag har fel.
    1. Ukraina har en demokratiskt valt parlament och därmed en demokratisk vald regering?
    2. den nuvarande regeringen har ett begränsad tid kvar. sen blir det val
    3. Ingen (?) gillar den nuvarande regeringen. Hur har det varit med den tidigare regeringen? Varför blev denna regering inte omvald?
    4. Tillstånd att demonstrera, visst krävs detta även i Sverige? Vad händer om man inte får tillstånd att demonstrera men struntar i detta?
    5. EU är i dag genomkorrupt. Enorma summor försvinner i mutor och bidragsfusk.
    6. I natt har 10 poliser dödats (enligt svensk media) i Ukraina. Dessa poliser har dödats när de försvarat en bräcklig demokrati.
    Frågor till dig.
    Borde inte EU städa utanför sin egen dörr innan man ger sig in i kampen?
    På vilken sida står du om samma sak skulle hända i Grekland, Italien eller spanien. Står du på ”demonstranternas” sida då också?

  2. Berit

    Vänligen, gå in på aftonbladet.se. På förstasidan kan du klicka dig vidare till ett debattinlägg av professor Stefan Hedlund, 60 vid Uppsala universitet. Han är professor i öststatsforskning.
    Här får du lite bakgrund som möjligen kan hjälpa dig att se saker från ett mer akademiskt sätt. Din världsbild skevar påtagligt!!

  3. Peder Westerberg (inläggsförfattare)

    Hej Berit!

    Jag håller inte med dig och jag kommer aldrig att acceptera att man bryter mot mänskliga rättigheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.