Ingen kioskvältare!

Socialdemokraternas har nu presenterat sin ekonomiska vårmotion och det var ingen kioskvältare. Det man kan konstatera är att socialdemokraterna vill höja skatterna, genom att dubblera arbetsgivaravgifterna för unga under 25 år och genom att avskaffa restaurangmomsen. En höjning som kommer att drabba många unga.

Men det mest intressanta är ändå att Stefan Löfven (S), fortfarande inte har presenterat ett regeringsalternativ

Om man nu ska spekulera så verkar (V) inte vara aktuella som alternativ och då återstår bara (MP). Att (MP) och (S) står långt från varandra i många frågor är ingen nyhet och då tänker jag på frågor som klimatskatter, klimatsatsningar, rut o rot, krogmomsen, skatt för pensionärer och lärarlönerna. Den här listan kan göras mycket längre.

Om man nu väljer (MP) som sitt alternativ, så kommer det att innebära många kompromisser och det är den stora anledningen, varför (S) inte vågar presentera ett regeringsalternativ före valet. Nu tror jag att det kommer att bli så att man väljer (MP) och det kommer att innebära att en röst på (S) är en röst på (MP).

2 kommentarer

  1. rundvikarn

    I många år har alliansen regerat med SD som samarbetspartner för att få igenom sina
    skattesänkningar som gynnat de rikaste mest , det talar du tyst om……

  2. Kenneth

    På samma sätt som en röst på folkpartiet är en röst på Moderaterna, eller Centerpartiet eller KD eller till och med SD eftersom de röstar med alliansen i över 80% av fallen.
    En röst på S/V/MP smäller oerhört mkt högre än alliansen för konstigt nog kan det absolut inte bli sämre än vad det redan är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.