Viktiga satsningar!

Idag har Alliansen presenterat sitt valmanifest och där lovar man, att det inte ska bli några skattehöjningar på arbete eller på företag.

Det är viktigt att förbättra företagsklimatet i Sverige och där presenterades två bra förslag i manifestet. Högkostnadsskydd mot höga sjuklönekostnader och sänkt arbetsgivaravgift för ungdomar under 23.

Sen den fortsatta satsningen på skolan, där Folkpartiet har haft stora framgångar i Alliansens valmanifest. Jag tänker först och främst på förslaget att bygga ut antalet karriärtjänster i skolan. Det är även positivt Alliansen står bakom Folkpartiets förslag om att höja lärlingsersättningen i syfte att ytterligare öka lärlingsutbildningens attraktionskraft. I de fall lärlingen har en lärlingsanställning ska det prövas om ersättningen ska gå till arbetsgivaren.

Alliansen står även bakom Folkpartiets förslag om att öka arbetsgivarnas ansvar för lärlingsutbildningarna så att de ännu bättre kan anpassas till arbetsmarknadens behov. Ett första steg är att genomföra en försöksverksamhet kring gymnasial lärlingsutbildning där branscher och arbetsgivare har ökat inflytande och ansvar, så kallade branschlärlingar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.