Ett stort hot mot Norrland!

Om den rödgrönrosa majoriteten i Stockholms Stadshus får som man vill kommer Bromma flygplats att vara nedlagd 2022. Om det skulle bli fallet, så skulle det vara ett stort dråpslag för Umeås tillväxt. I valrörelsen lovade socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven att Bromma skulle vara kvar. Men om man tolkar hans uttalande idag, så verkar han öppna upp för en stängning av flygplatsen. Det är ett vallöfte som sviks och som kommer att drabba Umeås förbindelser med Stockholm. Det är även ett hårt slag för näringslivet i hela Norrland.

Nu är inte sista ordet sagt i frågan och det finns ingen majoritet i riksdagen för en nedläggning av Brommas flygplats. Men det man kan konstatera är att Miljöpartiets och Socialdemokraternas politik, är ett stort hot mot Norrland

 

3 kommentarer

  1. Erik

    Frågan är ju om det verkligen behövs ett beslut av Riksdagen. Staten äger Swedavia AB och rimligen kan Stefan Löfven indirekt, via ägardirektiv, ge styrelsen i uppdrag att på bästa sätt avsluta avtalet. Marken i Bromma kan säljas dyrt till byggherrarna för att på så sätt få täckning för att bland annat kompensera Malmö Aviation och andra flygoperatörer. Och vi umebor och östersundare för den delen får flytta till Södermalm söder om Stockholm och slå oss samman med miljöpartisterna. Bara kliva ur huset och hoppa in i tunnelbanan. Inga koldioxid utsläpp och alla blir nöjda.

  2. Liberalisten

    Det paradoxala i det hela är ju den att Norrbotten och Västerbotten är de två län
    där Socialdemokraterna har haft ett solid grepp om politiken i norr, tyvärr.
    Borde börja bli tid för att folk här norr börjar öppna ögonen för detta faktum, att
    våra två län utnyttjas av södern enkom för rösternas skuld.
    Tycker jag i alla fall.
    Liberalisten från Luleå.

  3. Per-Ola Moström

    Det tar 20 minuter att åka buss mellan Centralen o Bromma och 20 minuter att ta Arlandaexpressen. Snacka om att överbetona Brommas betydelse! Lägg ner Bromma o skapa nya jobb o nya bostäder!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.