Norrland straffas!

Nu vill regeringen införa en vägslitageavgift för både svenska och utländska åkare. Det är en avgift som kommer att drabba all form av åkerinäring och i slutändan även alla konsumenter i landet. Det kommer också att innebära otroliga kostnader för många åkerier. Resurser som skulle kunna ha gått till nya anställningar eller ökade investeringar istället. Sen skulle skatten heller inte ge några pengar tillbaka till Norrland.

Våra klimatmål är viktiga, men att införa straffskatter som kilometerskatt och höja bensinpriset för oss i Norrland känns inte rätt.

5 kommentarer

  1. Gerd

    När företagare får ökade kostnader så lägger man ut dessa på sina kunder vilket är helt ok. När företagare får minskade kostnader så stoppar man överskottet i sina egna fickor vilket inte är ok. Detta har skett med bankerna, företag som anställer unga personer till ex hela restaurantrörelsen m fl när högern minskade skatterna. Ingen av dessa åtgärder har mer än marginell effekt på sysselsättningen. Åkeriröresen har väl högern också struntat i eftersom det numera knappast finns några ”svenska” chaufförer kvar. Lönedumpningen som ni gillar innebär att det bara är utlänningar som kör på våra vägar och det gynnar bara oseriösa företagare. Sluta gnälla

  2. Lars Gidlöf

    Hej

    Jag finner ingen kommentar från dig gällande bestraffning av Norrland 2010 då Alliansen höjde dieselskatten. Varför inte det?

  3. Peder Westerberg (inläggsförfattare)

    När det gäller din kommentar Lars, så kan jag villigt erkänna att jag inte gillar en höjning av bensinpriset oavsett regering. det har jag också skrivit i en blogg tidigare.

  4. Peder Westerberg (inläggsförfattare)

    Det är den enskilde konsumenten som drabbas av en kilometerskatt och inte åkerinäringen. Sen kommer pengar för skatten, också att investeras i järnvägar i södra Sverige.

  5. Pigwidgeon

    Jag har frågat din allianskompis Anders Ågren och moderaterna flera gånger nu och inte fått något svar. Så nu provar jag med dig istället. Du företräder ju också ett parti som ofta talar om vikten av tillväxt. Min fråga till dig är om du kan förklara för mig hur ständig tillväxt fungerar. Den framställs ju ändå hela tiden som helt avgörande för alla andra aktiviteter och funktioner i samhället så det är viktigt att vi medborgare känner till hur den fungerar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.