Alkoholregler i Umeå!

Jag kan villigt erkänna att jag inte kan kommunens alla regler för utskänkningstillstånd. Men är det som man  läser i Benny Karlssons artikel i VK, så känns reglerna inte bra. Äger man eller driver en krog, pub eller restaurang, får man inte dricka alkohol på den egna krogen. Det gäller både på arbetstid och fritid. Regeln gäller även personalen.

Jag har svårt att förstå regeln, att man inte får dricka ett glas vin på sin egen krog och att det är ok att dricka på en annan krog.

Jag vet att om man säljer alkohol, så har man mera krav på sig och så ska det också vara. Men jag tror alla som äger en krog, pub eller restaurang i Umeå har förståndet att se till, att man själv eller personalen inte blir överserverad. Jag tror också att alla är rädd om sitt utskänkningstillstånd.

En kommentar

  1. "Dosan"

    Men du som är liberal är väl för avskaffande av alla former av regler och begränsingar? Liberaler tycker ju att människor själva ska få frihet och ansvar. Det måste väl gälla alkoholen också? Att man får supa hur mycket man vill, när som helst, utan begränsningar rörande monopol eller ålder, och går det åt helvete får man skylla sig själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>