Bra skrivet Lennart!

Idag har Lennart Holmlund skrivit en bra blogg om Vänsterpartiet! Vänsterns ledamots uppträdande i för o grundskolenämnden, var mycket illa. Precis som Lennart skriver i sin blogg, så måste man få ha olika uppfattningar i frågor och ändå respektera varandra. Trots allt så företräder vi ju olika partier.

Här kommer Lennarts blogg!

Vänsterpartiet underkända i ordningsbetyg

Vänsterpartiet underkända i ordningsbetyg. Under den förra mandat perioden blev vänsterpartiets gruppledare anmäld för kränkande behandling av två personer däribland ekonomichefen och utredningen som vidtogs visade på detta. V insåg aldrig att personalen upplevde det så och deltog aldrig i den utbildning som följde på detta

Det var också oroligt på tekniska nämnden där flera chefer slutade på grund av samarbetssvårigheter med ordförande. Där valde man ändå att inte göra någon anmälan av några skäl som jag inte vet men jag och chefstjänstemännen hade haft diskussioner om läget där Jag fick även andra rapporter där man tyckt att V betett sig märkligt mot kommunala tjänstemän.

Den 26 mars när vi var på regionfullmäktige i Skellefteå gick telefonerna varma till alla partier från Umeå om Daniel Kallos uppträdande i För och Grundskolenämnden i samband med diskussionen om romer och skolgång och där han och V förlorade omröstningen med 9-2.

Översittarfasoner, kränkande uttryck mot andra ledamöter och ett mycket dåligt uppträdande som avslutades att han lämnade mötet och slog igen dörren när han gick ut från sammanträdet. För att man har olika uppfattning i en fråga måste man ändå kräva respekt för varandras synpunkter och ställningstaganden och bete sig mot andra som man själv vill bli behandlad. Jag har vid vårt fullmäktige pratat med de flesta som var med och ingen hade upplevt något sådant och tyckte det var mycket olustigt. Jag kan tänka mig att han ville trycka till vård ordförande. Vänstern har inre heller accepterat att vi inte vill sitta i en regeringskonstellation i Umeå kommun

För min egen del har jag i de allra flesta fall haft ganska lätt för att kunna diskutera med V,s ledamöter när vi träffats enskilt men även i sammanträdesrummet

Det här är tre saker som gör att det blir underkänt i betyg i ordning. Här tycker jag vänsterns nye gruppledare har en viktig uppgift i sitt parti om hur vi bör förhålla oss mot varandra. Man behöver inte bete sig illa bara för att man har olika uppfattningar.

 

3 kommentarer

  1. Elsa Andersson Hedkvist

    Vad tycker folkpartiet är så bra med Lennarts blogg att man måste referera till hela.
    Jag har bemött den utifrån mina referenser från politiska sammankomster men ett upprepande av Lennarts blogg tillför ingenting till debatten. Annat än instämmande med föregående i detta fall skribent.
    Mkh. Elsa Andersson Hedkvist

  2. Peder Westerberg (inläggsförfattare)

    Om jag tycker bloggen är bra, så är det upp till mig om jag vill lägga upp hela! Det jag saknar i debatten är vänsterpartiets ställningstagande, till ledamotens uppförande. Det tycker jag är viktigare, än synpunkter på andras bloggar.

  3. Michael Grahn

    Ja ska Lennart framtå som ngn som ska lära andra att uppföra sig?? Han är nog den mest olämpliga att göra det, skulle snarare uttrycka mig som att Lennart ska se till och städa utanför sin egen dörr än att berätta för andra vad som är rätt eller fel!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.