Ett svek mot Norrland!

Det är väl ganska självklart att skattehöjningen på bensin och diesel inte är populärt bland inlandsbor. Men att ledande politiker i länet, inte verkar ha några problem med en skattehöjning känns konstigt. Är det något våra länspolitiker borde stå upp mot, så är det en skattehöjning av bensin och diesel. För mig är det ett svek mot Norrland och nu är det bara hoppas att väljarna minns det här till nästa val.

Sen skyller också finansminister Magdalena Andersson (S) på att det är MP, som drivit kravet på höjda drivmedelsskatter i budgetförhandlingarna. Vad hade hon egentligen förväntat sig när man gav miljöpartiet en plats i regeringen.

Magdalena Andersson

4 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Svek, säger en Folkpartist. Jag tycker att Folkpartiet numera skall prata med små bokstäver. Med era jobbskatteavdrag, subventioner till fastighets/bostadsrättsägare, städning i hemmet åt dom som har råd att betala, subventioner till arbetsgivare (McDonalds m.fl.), överföring av skattemedel till privata vårdgivare, privata skolor, utförsäljning av sjukhus, vårddcentraler, skolor har ni dränerat statens finanser så att pengar inte finns för viktiga satsningar. Av en tillfällighet (?) valde då toppen av partierna i alliansen att avgå. Pappa Björklund är ju fortfarande kvar, men med kritik även av dej. Rotavdraget ja- man hörde ett ramaskri från alliansen när detta skulle minskas. Det borde ha tagits bort helt och hållet. Vad regeringen nu gör är att satsa stort på renoveringar av det s.k miljonprogrammet som skapar arbetstillfällen. Arbetstillfällen som inte bara gynnar (subventionerar) privata renoveringar och nybyggnationer av sin villa eller bostadsrätt. Jag gillar inte heller höjd skatt på drivmedel, men accepterar det ändå efter som det går till ändamål som är helt nödvändiga för att få Sverige på fötter igen. Ett Sverige där alla skall ha en dräglig tillvaro. Moderaterna är inte längre det extremaste högerpartiet utan det är numera småpåvarna i den övriga alliansen

  2. Leif

    Såg aldrig några arga insändare från din sida då ni sänkte ersättningen till sjuka och arbetslösa, du vet dom där som inte kan göra något åt det. Men store starke Peder kommer till undsättning när jag som har råd med bil kommer få ett påslag på någon hundralapp per år om jag använder bilen på ett normalt sätt.

    Äckligt!

  3. Ove

    Hej.
    För mig som borgerlig väljare så är det faktiskt ett större svek det alliansen gjort mot oss som röstade på er i och med dö. Att denna skatte höjning skulle komma kunde ju vem som helst räkna ut, när Mp kom till makten. Men att som ni gjort att lägga er platta för socialdemokratin, det inger inget förtroende. Hur ska vi törsa rösta på er igen? Är det konstigt att SD ökar? Det är ju enda oppositions partiet nu. Allt blir ju dyrare för oss nu, mat, frakter, ja allt. Undrar just vilka som diskrimineras mer än Sveriges glesbyggdsbefolkning?

    • Joachim

      Gå inte på våra lokalpolitikerna så hårt, dom jobbar med lokala frågor och har ingen påverkan eller insyn i de dolda agendor som deras partitoppar i riksdagen tvingas följa. Peder och övriga Umeåpolitiker gör så gott dom för Umeås befolkning. Jag förstår att det måste vara jobbigt att allt oftare med djupa veck i pannan tvingas försvara sina huvudmäns i regeringen till synes helt ofattbara beslut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.