Kvällstidningsjournalistik!

För mig är det en självklarhet att vi politiker ska granskas av media, men ibland går det för långt.

Folkbladets så kallade scoop om att Anders Ågren (M) och Peter Olofsson (S) missade en stripshow, är ett lysande exempel på dålig journalistik. Sanningen var att de inte ens hade något att göra med konferensen och var inte ens på plats.

Tyvärr finns det också vissa journalister som bara är ute efter att sätta dit oss politiker. Jag har själv råkat ut för det. Nu är den stora majoriteten av journalisterna bra och jag tycker själv att jag har en bra relation med de flesta journalister. Som jag skrev i inledning så tycker jag också att det är en självklarhet att man ska granskas, men då måste det vara någon substans i det.

En annan reflektion jag har över media. Det är TV4 som inte nämnde något om jordbävningen i Norra Sverige. En Umeåbo ringde också in till TV4 och undrade varför man inte nämnt något. Till svar fick hon att TV4 valde att ta upp viktigare händelser som rör Stockholm. För där bor flest människor. Det här visar att det som händer utanför tullarna, är totalt ointressant för många journalister.

Det har också blivit ett otroligt Stockholmsfokus, i media de senaste åren. Men det säger sig ju själv, när var femte journalist bor i Stockholms innerstad och sen får man inte heller glömma att riksmedia, även har valt att lämna Norrland

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Leif

    Sanningen är väl att det inte ens var en strippshow utan det rör sig om okunniga människor som inte fattar vad dom ser?

  2. Gerd

    Hej du har helt rätt om journalistiken, särskilt den självdöende tidningen som heter Folkbladet. Om TV4s ointresse för Norrland så kan man ju ju fylla på med SVT Västerbottens fullkomligt obegripliga policy som är mycket värre. I Umeå produceras förutom Västerbottens nyheter (med alldeles för få lokala journalister) bl a Kvällsöppet, Plus och Fråga doktorn. Ingen som ser Kvällsöppet tror att det produceras i Umeå. Skånskan är dominerande dialekt bland både programledare och gäster/experter. Plus, finns det kvar i Umeå förutom på papperet. Värst är Fråga Doktorn. Programledare som hatar Umeå. Inleder alltid med att berätta hur kallt och mörkt det är i Umeå och hur besvärligt det är att ta sig hit. Hon presenterar alltid inringande tittare som kommer från ”det underbara Skåne, härliga Öland etc”. Om någon från norr om Uppsala över huvudtaget får vara med så hör man inga positiva kommentarer. Ingen i redaktionen känner till att vi har ett universitetssjukhus, en medicinsk fakultet och Sveriges bästa läkarutbildning i Umeå Experter hämtas alltid från södra Sverige. Ofta från Uppsala, inte så konstigt att medverkande läkare blev hedersdoktor där. I gårdagens program hade man hjärtats sjukdomar och då främst hjärtflimmer som tema. I Umeå, på Norrlands universitetssjukhus finns Europas främsta hjärtcentra men redaktionen tar hellre upp en professor från Karolinska universitetssjukhuset, mer känt i andra sammanhang, fusk och fiffel, som expert.
    Ingen annan region är så självutplånande som vår. Byt ut hela gänget. Det finns väldigt många duktiga medarbetare som kan ta över.
    Nu har det även spridit sig,till den politiska ledningen i Umeå. Vi ska väl inte tro att vi ska ha något inflytande i den nya storregionen, nej, nej nej. Alla andra är mycket bättre än Umeå. Sjukvården är ju det drivande argumentet för bildandet av storregionerna. Jag har aldrig hört någon säga att navet i sjukvården, läkarutbildningen med alla spinoff effekter detta ger faktiskt finns i Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.