Det här ska aldrig få hända!

Igår på fullmäktige hade jag en enkel fråga till för och grundskolenämndens ordförande gällande skolskjutar inom kommunen.

Den enkla frågan handlar bland annat om en elev som flera gånger felaktigt lämnats vid kommunens korttidstillsyn och hemtjänstkontor på Grisbacka, trots att eleven egentligen skulle skjutsas till sitt hem. Dessutom har eleven lämnats utan någon som helst tillsyn och bara av slumpen har personal vid andra verksamheter uppmärksammat detta. Jag kände mig någorlunda nöjd med svaret och jag hoppas att det här inte upprepas någon fler gång. En gång är en gång för mycket.

Misstag begås, men när de upprepas flera gånger kan det antas större brister i rutiner och uppföljning. Detta berör dessutom minderåriga människor med svårigheter att kommunicera, vilket gör det hela än allvarligare. Det ska också finnas klara riktlinjer på hur dessa avvikelser skall rapporteras och det ska även finnas klara dokumentationsrutiner för avvikelserapportering. Från kommunens sida måste man också vara tydliga när det görs upphandlingar.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.