Helt vansinnigt!

På fullmäktige i oktober så ställde jag en enkel fråga till Hans Lindberg (S), om det fanns planer på att sälja gamla Vasaskolan som inrymmer muséet Guitars. Till svar fick jag att det inte fanns några planer alls på att sälja fastigheten. Nu helt plötsligt så är fastigheten till salu enligt en intervju med Hans i VK och man kan undra varför det har blivit en sådan här svängning på kort tid.

Jag tror själv att en bidragande anledning, kan vara kommunens kostnader för gitarrmuséet. Hittills så har kommunen gått in med över 11 miljoner kronor och då har jag inte räknat in sponsringen från de kommunala bolagen.

Men enligt Hans så ska kostnaderna för museet tas in i kommunens budget. Med tanke på kommunens ekonomi, så tycker jag det är helt vansinnigt om det är tanken. I dagsläget måste det istället vara viktigast att prioritera våra kärnverksamheter istället för annat. Det ska även nämnas att miljöpartiet också stöttar kommunens kostnader för gitarrmuséet. Det kommer också att bli intressant att se vad socialdemokraterna och miljöpartiet väljer att prioritera bort om man ska lägga in kostnaderna för muséet i budgeten.

 

2 kommentarer

  1. Basic Rules

    Instämmer, avyttrar anläggningstillgångar för att få råd att finansiera perifera verksamheter-
    att sanera kommunens ekonomi är inte aktuellt.
    Blir uppriktigt sagt bekymrad över Hans L:s agerande !

  2. Dorothea Liebel

    Har Umeå kommun fått för sig att man är någon sorts socialtjänst för företag som inte lyckas? Alla som vill hjälpa kan få göra det själva, betala alltså, och alla andra borde få slippa. Jag vill absolut inte att en enda krona av mina skattepengar går dit. Och hjälpbehovet verkar aldrig ta slut heller… Vi kunde ju till exempel hjälpa grannen Vännäs att rädda deras folkbibliotek istället – en investering i den kommande generationen som ska ta över – vår framtid med andra ord. Ibland – eller rättare sagt rätt ofta – är det svårt att förstå hur man tänker och prioriterar… och varför.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.