Mycket oroande!

När det gäller Sverige så har vi låg självförsörjningsgrad när det gäller mat och det är farligt med tanke på det som händer i världen. Igår på SVT Agenda rapporterades det också att Sverige klarar matförsörjningen en vecka och det tycker jag är mycket oroande. Om man ser till vårt grannland Finland så klarar de ett halvår.

Skulle det bli en kris i världen, så kan vi också bara förlita oss på livsmedelsbutikernas lager och därför är det extra viktigt att självförsörjningsgraden stiger i Sverige Om man ser till de sista 30 åren så har också antalet företag med mjölkkor, minskat från 39 000 till strax över 4000. Det är mycket alarmerande siffror och våra bönder måste få mera stöd av politiken. Dieselskatten är ett exempel, som slår hårt på våra bönder.

2 kommentarer

  1. Olle

    Detta är helt otroligt att inte politikerna sett och fattat detta som vi bönder och våra organisationer påtalat i 10 års tid. Butikerna har inga lager idag utan det som finns är i hyllorna. Dieselskatten hjälper inte att minska för att få en större självförsörjandegrad ,däremot måste diesellager läggas upp för utan diesel vid en kris blir det ändå ingen mat. Arbetshästarna är nämligen borta idag. Ökade kostnader för våra svenska bönder medför ännu mer import och ännu lägre självförsörjning.

  2. Sixten Jonsson

    Och liberalerna har då verkligen bidragit till situationen vi befinner oss i,men det är ju glädjande att du som relativt ny har en annan insikt och kanske backar bandet och tar omtag med konkreta förslag i den nya livsmedelstrategin framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.