Återvändande IS-krigare till Umeå?

I en intervju i media framhåller vår demokratiminister att Umeå har tagit emot hemvändande IS-krigare. Uppgifterna dementeras från kommunen och man undrar vad som är sant. Men ett uttalandet från högsta ansvarig minister, om att det finns hemvändande IS-krigare i Umeå känns mycket oroande. Det kan vara så att vi har en minister från miljöpartiet som saknar verklighetsförankring och för att klargöra det har jag ställt en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S)

Här kommer interpellationen i sin helhet!

Återvändande IS-krigare till Umeå

I en intervju i media framhåller vår demokratiminister att Umeå har tagit emot återvändande IS-krigare. En företrädare från kommunen förnekar att det skulle vara så. Demokratiministern nämner också att Umeå har ett bra förebyggande arbete mot extremism och det stämmer. Men ett uttalande från högsta ansvarig minister, om att det finns hemvändande IS-krigare i Umeå känns mycket oroande. Därför ställer jag följande frågor.

Frågor till Hans Lindberg (S):

1.                         Vart kan demokratiministern ha fått uppgifterna från?

2.                         Stämmer uppgifterna?

3.                         Har vi någon planering för det här?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>