Valet kommer att avgöras i valrörelsen!

I helgen är jag på Liberalernas riksmöte och det är alltid lika kul att få träffa alla andra Liberaler ute i landet. Det märks också på mötet att valet närmar sig och det är livliga diskussioner i korridorerna. Under helgen har det också släppts en opinionsundersökning från Svd/Sifo och där har Liberalerna 5,7 procent. Det parti som går bäst i den mätningen är Centern och man närmar sig Moderaterna med stormsteg. Moderaternas tillbakagång tror jag beror på att man har rört sig mot SD och det har man blivit straffade för.

När det gäller SD, så står man så oerhört långt från mina värderingar. När det gäller SD:s politik så går den inte heller hem hos andra partier och sen får man inte heller glömma att SD, inte heller är så villiga att samarbeta. När det gäller politik, så måste man förstå att det är en kompromiss mellan många partier och därför finns det allianser. Sen finns det också partier som står långt ifrån varandra, i sina värderingar och då går det inte att samarbeta.

Majoriteten av alliansens väljare vill inte heller ha ett samarbete med SD. Jag är också oerhört glad att Jan Björklund i sitt tal på riksmötet, betonade att Liberalerna inte kommer att bidra till att SD kommer in i värmen

När det gäller valet 2018 så är det en lång tid dit och mycket kan hända. Men jag tycker att man ska ta opinionsundersökningar på allvar.  När det gäller valet så tror jag också det kommer att avgöras på valdagen och i valrörelsen. Men självklart hade jag varit oerhört glad om vi hade legat bättre till i opinionsundersökningarna. I höst kommer vi också att ha vårt landsmöte och där ska vår politiska väg fastställas. Självklart hoppas jag att landsmötet ska lyfta partiet, men alla i partiet måste ta sitt ansvar, för att få ut vår politik till väljarna.

En kommentar

 1. Basic Rules

  Varför haka upp sig på just Sifo. I Sentios mätningen för mars månad får (L) 3,9 %…

  Mätningen för mars månad — februarimätningen inom parentes
  Moderaterna 15,2 (16,7)
  Liberalerna 3,9 (4,6)
  Centerpartiet 11,0 (10,7)
  Kristdemokraterna 2,4 (3,0)
  Socialdemokraterna 24.1 (23,2)
  Vänsterpartiet 8,9 (8,2)
  Miljöpartiet 3,4 (3,6)
  Sverigedemokraterna 26,0 (26,9)
  Fi 3,0 (1,7)

  Sammanfattningen av ditt resonemang är att inte söka regeringsmakten, utan som nu bara inkassera riksdagsarvodet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>