Kommunfullmäktige!

Idag är det kommunfullmäktige och det är en lång dagordning med många interpellationer och enkla frågor. Jag själv har tre interpellationer och fem enkla frågor på dagordningen. Interpellationernas frågeställningar är: Är sjukfrånvaron rekordhög, Kris inom räddningstjänst i beredskap och återvändande IS-krigare till Umeå. Enkla frågornas frågeställning är: Är den nya samordnade kommunorganisationen positiv för verksamheten, Försäljning av gamla ”Vasaskolan”, Nedläggning av Region Västerbotten, Har Thorengruppen fått markanvisning för en fotbollshall och Krav på vaccination i förskolan.

Vänsterpartiet har även en intressant interpellation som har frågeställningen ”Varför vill S sälja Scharinska?

När det gäller försäljningen av Scharinska så är den klar klar och det känns bra. Det kändes också bra att kommunen fick bra betalt för fastigheten. Jag vet också att vänsterpartiet har överklagat försäljning och det är deras fulla rätt. Men jag har oerhört svårt att förstå, att Vänsterpartiet vill behålla Scharinska villan i kommunens regi.

När det gäller Umeå kommun så har man sedan länge, också haft en policy, att lokaler som inte används eller kan utnyttjas på något sätt, ska säljas. När det gäller Scharinska så har kommunen inte heller, haft något uppenbart behov av fastigheten.

Politik handlar också om prioriteringar och 32 miljoner kronor är pengar som kommunen behöver till kärnverksamheten. Man får inte heller glömma driftskostnaden och den är inte billig. Därför känns det oerhört konstigt att vänsterpartiet vill stoppa en försäljning, det med tanke på att man ofta säger att man vill satsa på kärnverksamheterna. Jag får inte ihop den ekvationen

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>