Regionkommun?

Från Liberalernas sida så har vi varit starkt kritiska mot Region Västerbotten och kostnaderna för dess verksamhet. Umeå kommun är även en stor finansiär och det har inneburit stora kostnader för kommunen.

Som det ser ut nu så kommer också Region Västerbotten försvinna, eftersom de politiska partierna är överens, om att slå ihop Region Västerbotten och Västerbottens läns landsting. Tanken är att det ska kallas för Regionkommun.

Det finns också många frågetecken kring en Regionkommun och det förs också förhandlingar mellan de politiska partierna. Jag hoppas också, att förhandlingarna leder till kostnadsminskningar, när det gäller administrationen och lokalkostnaderna

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>