Det känns oroväckande!

När det gäller den nya omorganisationen inom polisen, så har den inte fungerat och poliser har blivit administratörer istället för att vara ute på gatorna. Det märks också i den granskningen som VK gör av polisen och det känns oroväckande, att trafikkontrollerna sker på fel tider och uteblir i stora delar av länet. Det i sin tur innebär också, att nykterhetskontrollerna får stå tillbaka.

Det är också skrämmande siffror att 8 av 10 poliser funderar också på att lämna yrket. Behovet av poliser ökar också, men tyvärr säger fler och fler poliser upp sig. Lönen är också en bidragande orsak till att många säger upp sig och där är jag oerhört glad att Liberalerna vill höja polislönerna.

http://www.vk.se/plus/1973611/rattfyllerister-gar-fria

 

 

En kommentar

  1. Jojje

    Du har rätt Peder. Vad dock verkar ha missat är att det inte bara är polisen som får fokusera allt mer på administration och allt mindre på verksamhet. Prata med vilken offentliganställd som helst och du får samma svar. Sjukvården? Mer administration, mindre ansvar. Skolan? Samma. Förskola? Upprepning? Omsorg? Jajjamän, samma sak. osv osv
    Och alla berättar om allt sämre arbetsvillkor. Hur mycket lönerna halkat efter ska vi inte tala om. Kolla löneutvecklingen på en snickare mot en lärare sedan 70-talet fram till nu. Illa!
    Varningarna har funnits i många år, ändå fortsätter de politiska besluten att öka administrationsbördan år efter år i tron att det ”kvalitetssäkrar”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.