Umeå behöver en särskild plats för husbilar och husvagnar!

Jag tror att turistnäringen är framtiden för både Umeå och länet och vi från politiken måste skapa förutsättningar för en ökad turism. Det är viktigt att vi satsar ekonomiskt på turistnäringen för det är väl investerade pengar.

Igår i min blogg skrev jag om att vi behöver en gästhamn i centrala Umeå och att det är en fråga som vi driver i Liberalerna. (http://blogg.vk.se/Pederpolitiker/2017/06/26/umea-saknar-en-central-gasthamn/) En annan fråga som vi driver är att Umeå behöver en Truck stop. Vi har också lämnat in en motion i frågan. Något Umeå saknar är ett ställe ett truckstop, som är ett köpcentrum för lastbilar, bussar och chaufförer, med all typ av service från bilbärgning och reparationer till boende och mat. Ett truckstop skulle även, vara bra för turistnäringen och då tänker jag främst på turistbussar, husbilar och husvagnar.

 

2 kommentarer

  1. Olle

    Det finns ju på Umeås ”nya” centrum Avion ,det gamla centrumet är ju under nerläggning (ironi).
    Vi snackade om detta på min arbetsplats och alla var nog samstämmiga ,vad ska vi in till centrum för, allt finns ju utanför .Vi behöver dit enbart vid våra krogrundor och de sammanfaller ju oftast efter stängningsdax

  2. Patric Söderström

    Ja – det är på tiden!
    Följer flera forum om HB/HV och de ratar Umeå pga obefintliga parkeringar och ställplatser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.