Mycket tvivelaktigt!

Enligt Dagens nyheter så säljer Socialdemokraterna lotter på kredit till redan skuldsatta, via partiets spelbolag Kombispel. Att ett politiskt parti säljer lotter till redan skuldsatta är mycket skrämmande och omoraliskt. Det är också mycket tvivelaktigt att man säljer på kredit.

Socialdemokraterna brukar själva kritisera spelbolag och så här skriver också Ardalan Shekarabi som är civilminister i en debattartikel!

”Varje år upplever cirka 100 000 svenskar så pass negativa konsekvenser av spel om pengar att de är att betrakta som problemspelare. Det är ett allvarligt folkhälsoproblem, som slår sönder människors liv, relationer och privatekonomi. En vanlig följd är skuldsättning, problem i arbetslivet och att anhöriga drabbas. Det gäller inte minst de tiotusentals barn som beräknas växa upp tillsammans med någon som är problemspelare. Att ha ett riskfyllt spelbeteende är samtidigt något som är förknippat med stark skam. Det förvärrar ofta ohälsoproblemen och kan i värsta fall bidra till att människor med spelproblem upplever sin situation som så desperat att de väljer att avsluta sina liv.Den svenska spellagstiftningen har tagit sin utgångspunkt i att skapa en sund och säker spelmarknad, där sociala skyddsintressen prioriteras.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.