Oseriöst Hans Lindberg(S)!

Umeå tappar bland rankingen av Svenska kommuners företagsklimat och Hans Lindberg kommunstyrelsens ordförande tar det med ro. Han hänvisar också till en debatt artikel som sitt försvar och tycker det är en politisk agenda. Jag tycker det är mycket oseriöst av Hans.

Han målar också upp en bild hur han ser på företagsklimatet och skriver i sin blogg att vi har ett bra företagsklimat i Umeå. Han kanske borde istället ta åt sig vad företagarna tycker och det är ju de som är experter på sina områden och kan berätta vad de har för behov.

Från företagarna i Umeå har man också pekat ut 5 områden som man vill att kommunen ska prioritera. Det är snabbare handläggning, ökad förståelse, fler bostäder, bättre dialog med kommunen och lägre avgifter och skatter.  Det är det som Hans borde fokusera på, istället för att lyssna på sig själv.

4 kommentarer

 1. Olle

  Som vanligt tycker S att Svenskt Näringsliv har fel ,men det är ju näringslivet som är företagen ??
  S tror att det är de och arbetsförmedlingen som skapar jobben.Hans L har nog inte riktigt pejl och som vanligt går ut med vad han tror

  • Ville-Valle

   …om jag förstått det rätt finns tre borgerligt styrda kommuner bland de fem bästa företagarkommunerna i Västerbotten. Och inte nog med det, borgerligt styrda Nordmaling inte bara toppar länslistan utan är också bästa Norrlands bästa företagarkommun. Det du, Hans Lindberg…

  • Petter

   Vari ligger den politiska agendan??
   Tror nog snarare att det sticker i Hans ögon att tex Nordmaling är bättre än Umeå. Mina barn skyller också på varandra här de leker i sandlådan. Trodde detta gick över med åren men tydligen inte. Detta kör alltid Hans L med ,det är vi/jag som är bäst alla andra har fel.Hoppas alla genomskådar sossarna inför 2018 så vi får ett regimskifte i kommunen.

 2. Sixten Jonsson

  En fd fackombudsman och företagande är ingen bra kombination som i sin nya roll tvingas tala gott om företagsklimatet i Umeå.Lyckligtsvis så gillar han vissa andra jämförelser

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>