Miljöpartiet stora förloraren!

Igår var det partiledardebatt på SVT och det märks att det är ett rörigt i svensk politik just nu. Jan Björklund var som vanligt otroligt bra i debatten och det börjar bli en vana.

Det märktes också i debatten att valet närmar sig med stormsteg. Det är inte heller någon debatt som kommer att gå till historieböckerna. Men det man märkte var desperationen hos miljöpartiets språkrör Gustaf Fridolin och han blev också debattens stora förlorare. Jag har också skrivit i min blogg tidigare om miljöpartiet verkligen behövs i svensk politik och efter gårdagens debatt så tror jag många håller med mig.

Det man också kunde se var att Alliansen var mer samspelta än på länge och det var verkligen inte de rödgröna. Både Vänsterpartiet och Miljöpartiet är en belastning för Socialdemokraterna och jag förstår att Stefan Löfven letar nytt samarbete hos Centerpartiet och Liberalerna.

 

 

3 kommentarer

  1. Michael Rönnlund

    Fridolin gjorde Björklund svarslös vilket väljarna ser som en svaghet hos liberalerna, Det kommer synas nästa val.

    Att inte kunna förklara varför de med de 10% högsta inkomsterna ska få en skattesänkning var helt enkelt skrattretande. Man har en skuggbudget från liberalerna men kan inte ens svara på en enkel fråga om varför 10% av de rikaste ska ha skattesänkningar?

    Det tillsammans med att Moderaterna inte kan förklara varför de rikaste villa- och bostadsrättsägarna ska ha fortsatta ränte- och ROT-avdrag men de som verkligen behöver bidrag i form av försörjningsstöd inte ska ha denna fortsatta rätt. Moderaterna visar tydligt att man är ett överklassparti och Jonas Sjöstedt avslöjade dem i debatten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>