Tyvärr verkar det vara lågt prioriterat!

Igår hade jag ett intressant och givande möte med Lärarförbundet. En viktig fråga som kom upp var frågan om mindre barngrupper och det är något som vi drivit länge från liberalernas sida.

Storleken på barngrupper är oerhört betydelsefull för både förskolebarn och personalens miljö på förskolor. Enligt en studie som gjorts så är den viktigaste åtgärden för att minska buller och ljudnivåer i förskolan, så är det mindre barngrupper. Störst effekt gavs också när man minskade från 17 till 15 barn per barngrupp

Redan 2005 togs också det uppsatta målet i för o grundskolenämnden, om att det skulle vara max 15 barn per avdelning. Nu är det 2017 och målet är ännu inte uppfyllt. Jag har även oerhört svårt att se att Umeå kommun ska nå målet om 15 barn per barngrupp de närmsta åren, eftersom det här målet verkar vara lågt prioriterat hos socialdemokraterna.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>