Riktigt dåligt!

Dags för en ny intressant vecka! Veckan börjar med styrelsemöte med Umeå kommunföretag och ett gruppmöte med Liberalerna. Tema för kvällens gruppmöte är ”Innanför ringleden” och vi får besök av infrastrukturstrategen Thomas Lundgren, som arbetar vid kommunens avdelning för övergripande planering.

På gruppmötet kommer också kommunstyrelsens ärenden diskuteras. På listan är det många motioner på dagordningen och det är bra med tanke på att det är många motioner som inte har kommit upp i kommunfullmäktige. Bland annat ligger det en motion, som handlar om ett nej till storregion från 2016-03-11. En motion som också är helt överspelad och det är även flera motioner som är blivit inaktuella. Rent sagt ut, så är det riktigt dåligt och enligt kommunallagen 5 kap 33 § så bör en motion beredas så att kommunfullmäktige kan fatta beslut med anledning av motionen vid ett sammanträde som hålls inom ett år från det motionen väckts.

Länk till motioner på kommunens hemsida!

http://www.umea.se/umeakommun/kommunochpolitik/kommunensorganisation/kommunfullmaktige/motioner.4.183d59c102aa9f06248000672.html

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.