Socialdemokraterna närmar sig Vänstern!

2017 går mot sitt slut och om några veckor så är vi inne i valåret. Det märks också i media att valet närmar sig och opinionsmätningar duggar även tätt. Om man ser till Umeå kommun så står vi inför stora utmaningar och då tänker jag främst ekonomiskt. Jag känner även en stor oro över att socialdemokraterna närmar sig vänsterpartiet och det skulle inte gynna Umeås utveckling. Man kunde även se på sista kommunfullmäktige hur socialdemokraterna har närmat sig mot vänsterpartiet. Den strategiska planen är något som redan vänsterpartiet har fått inflytande över. Deras motstånd mot privat företagsamhet och valfrihet i skola och omsorg skulle också bidra till en negativ utveckling för Umeå. Vänsterpartiet har heller aldrig förstått, att det är, företagen som bär upp Sveriges välfärd. Om det inte fanns företag, så skulle vi varken ha råd med skolor, äldreomsorg och sjukvård.

När det gäller äldreomsorgen så kommer den att bli en jätteviktig fråga i valrörelsen och eftersom jag i grunden är socialliberal så kommer den att få ett stort utrymme i mitt politiska arbete. När det gäller äldreomsorgen i Umeå så står vi också inför stora utmaningar och då tänker jag först på bristen av boenden. Motståndet mot privata aktörer gör inte saken bättre

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>