Lång dag!

Idag är det kommunfullmäktige och som vanligt är det en lång dagordning. Från Liberalernas sida har vi som vanligt många enkla frågor och interpellationer på dagordningen. Vi har två interpellationer och den första från Peter Sedlacek handlar om musikskolan och El Sistemas framtida förutsättningar. Den andra interpellationen från mig handlar om LSS och att staten skjuter över kostnaderna till kommunen.

Vår första fråga från mig handlar om parkeringsproblematiken vid Umeå energi arena och jag hoppas att man tar frågan på allvar. Min andra enkla fråga handlar om överenskommelsen om hjälpmedel mellan landstinget och kommunen. Det handlar om att kommunen höjt avgifterna på hjälpmedel och frångått avtalet. Från Liberalernas sida så sa vi också nej till höjningen. Min sista fråga handlar om min motion, om ett truckstop. Vår sista fråga från Peter handlar om järnvägsövergången i Holmsund.

På dagordningen finns också en interpellation från Arbetarpartiet som handlar om kostnaderna för färjeprojektet. När det gäller färjan, så tror jag att det på sikt måste börjas diskuteras om en fast förbindelse och då tänker jag på en broförbindelse. Nu kommer det att ta lång tid före en bro kan komma på plats och till dess så behövs en färja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.