Miljöpartiet är ett storstadsparti och det är ingen myt!

En ledande politiker från miljöpartiet skriver i sin blogg att det är en myt att man är ett storstadsparti. För vi som bor i Norrland är det ingen myt utan det är sanningen. Man verkar ha glömt bort att partiet vill införa en kilometerskatt och att man vill höja drivmedelsskatten.

Man förstår inte heller att den grupp i samhället som kommer att påverkas mest av höjda drivmedelskostnader, är de som inte har tillgång till något annat transportmedel än bil, alltså de som bor på landsbygden. I Norrland har vi av naturliga skäl, inte heller tillgång till ett väl utbyggt kollektivtrafiknät.

Ett parti som satsar på kollektivtrafiken i storstäderna, samtidigt som man höjer kostnaderna för drivmedel är för mig ett storstadsparti.

Här kommer också en bra krönika i ämnet!

https://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/fornedrande-nar-de-skapar-politik-for-prioriterade-grupper-i-innerstan/

3 kommentarer

  1. Lars Älveberg

    Håller med !
    Mp är en katastrof för landsbygden där folk är tvugna att åka bil till jobbet.
    Till detta minskat bilavdrag. För vår del så gick frugan i pension tidigare för det lönade sig inte att jobba halvtid med 3 mil till jobbet utan möjlighet till buss.
    Sedan alla energiskatter på allt.
    Nä,, Mp kan sitta där på Stureplan och smutta på ett glas vitt.
    Alltför många oseriösa (JA) har fått möjlighet till politisk karriär inom Mp.

  2. Ulf Parde

    Som jag sagt förut så är du bra, Peder. Se bara till att föra en tydlig politik, vilket ofta innebär att det ska vara något helt annat än vad miljöpartiet står för. Se även kommentar jag la in på Karin Pihls senaste krönika. Här måste ni alltså mer visa att ni verkligen är liberaler.

  3. Bergis

    Drivmedelsskatten höjs redan automatiskt med drygt 50 öre varje år. Hur kunde MP få igenom det i riksdagen? Var var ni? Ni satt väl inte och sov vid röstningsknapparna?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.