Dags att hedra Ola Ullsten!

Det är otroligt sorgligt att Ola Ullsten har avlidit och mina tankar går till hans närmsta anhöriga. Nu är det dags att hedra hans minne och jag vet att det som vanligt kommer att ta lång tid att behandla en motion. Därför har jag lämnat in en motion till Umeå kommunfullmäktige att Ola Ullsten ska bli hedersmedborgare i Umeå och att man ska även uppkalla en gata på stadsdelen Teg i hans minne.

Här kommer motionen i sin helhet!

MOTION

Gör Ola Ullsten till hedersmedborgare i Umeå kommun och uppkalla även en gata på stadsdelen Teg i hans minne.

Är det någon som borde bli hedersmedborgare i Umeå kommun så är det Ola Ullsten som föddes i stadsdelen Teg i Umeå. Ola Ullsten var statsminister mellan 1978 och 1979 och han även under sin politiska karriär även vara Sveriges utrikesminister och biståndsminister. Han har haft en fantastisk politisk karriär och Umeå kommun borde hedra hans minne genom att göra han till hedersmedborgare och även uppkalla en gata efter han på stadsdelen Teg.

Med anledning av detta yrkar jag att kommunfullmäktige beslutar:

Att Umeå kommun utser Ola Ullsten till hedersmedborgare och uppkallar en gata efter han på stadsdelen Teg.

Peder Westerberg
Liberalerna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>