Ytterligare besparingar inom LSS!

Idag kommer regeringens utredare presentera, hur man har tänkt sig villkoren för personlig assistans i framtiden. Stora delar av utredningen läckte ut i höstas och tyvärr kommer det att föreslås ytterligare besparingar inom personlig assistans. Hela funktionshinderrörelsen är också mycket kritiska och tyvärr verkar socialdemokraterna inte ha tagit åt sig kritiken. Den här besparingen kommer också att slå mot de svagaste och det kommer att innebära försämrade levnadsvillkor för många, som har ett funktionshinder.

När det gäller LSS reformen så är den idag, unik i världen och många länder har tittar på hur vi utvecklat assistansmodeller, för att stärka den enskildes villkor och rätt till goda. Om regeringen får som man vill kommer den inte att vara lika unik längre och jag håller med Bengt Westerberg när han säger att det är ett knivhugg i assistansreformens hjärta.

När det gäller den här frågan så handlar det inte om populism, utan det handlar om en rättighet. Nu måste det här få ett stopp och jag märker också hur rädslan växer för att få indragen hjälp, bland personer med funktionsnedsättning. Nu får vi hoppas att det blir slut på dessa nedskärningar och jag är också oerhört glad att Liberalerna står upp för LSS och att man även vill göra en jättesatsning på LSS

Liberalerna är mycket tydliga i vårt budskap: Utveckla den personliga assistansen! Avveckla den inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>