Kärnkraften behövs för klimatet och jobbens skull!

Från Liberalernas sida så valde vi att stå utanför energiöverenskommelsen 2016 som slöts mellan S, MP, M, C och KD. Anledningen var att den missgynnade marknadsvillkoren för kärnkraften. Det är nu glädjande att moderaterna öppnar upp för att lämna överenskommelsen. Man vill att kärnkraftens roll i den svenska energiförsörjningen omprövas. Från Liberalernas sida så välkomnar vi det och är det något som är klimatsmart så är det kärnkraften och om vi stänger ned den, så behöver vi importera mera el och därmed skapar vi ett beroende av fossil energi. Det ska nämnas att sex av tio svenskar är positiva till kärnkraft efter en färsk undersökning.

En kommentar

  1. Erik

    Nu måste vi ha politiker som står upp för kärnkraften. En kraft som tjänat vårt land och gjort att vi kunnat minska belastningen av koldioxid mer än alla länder på jorden. Tyvärr lyssnar politikerna för mycket på miljörörelsen det vill säga den rörelse som år 1980 inte ville bygga ut kärnkraften. Forskningen i USA har kommit långt gällande andra generationens fissionsreaktorer som använder uttjänt bränsle om och om igen och med ännu säkrare teknik. Tyvärr finns väl inga forskningspengar i vårt land som gör att våra unga ingenjörer kan hjälpa oss ta nästa steg. Den nya kärnkraften har heller inga gigantiska byggnader utan är relativt små enheter. Världen kommer inte att klara miljömålen utan kärnkraft utan den kommer att vara ryggraden tillsamman med sol, vind, vatten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>