Mest Europavänliga!

EU-valet närmar sig med stormsteg och som jag skrivit tidigare är det ganska tyst i media, trots att valet är nästa månad. Många har räknat ut Liberalerna, men jag tror vi kommer att göra ett bra val och i den senaste debatten mellan kandidaterna, var Karin Karlsbro den som stack ut mest. Jag tror också vi kommer och få se stora förändringar jämfört med förra valet, när det gäller fördelning av mandaten. Jag tror också vi kommer få se samma trend som i Finland, att vi inte kommer ha partier som får mer än 20 procent i valet.

När det gäller EU-valet ska du rösta på Liberalerna för vi är Sveriges mest Europavänliga parti. Det behövs mera samarbete, inte mindre!

3 kommentarer

  1. Petter

    Någon som är genuint nyfiken på hur demokratin dör i ett land som är så välbärgat att få accepterar öppet radikal förändring? I så fall tjänar EU som ett skolboksexempel.

  2. Ulf Parde

    Jodå, men alla riksdagspartier partier vill nu (på varierande sätt) fortsätta EU-samarbetet. I t ex upphovsrättsdirektivet tycks (i alla medlemsländer) råda delade meningar beroende på om man är skribent eller läsare. Men;
    Ja till att äntligen få ett vinter-OS i Sverige. Jag vill tacka statsminister Stefan Löfvén (S) och den OS-positiva idrottsminister Amanda Lind (MP)
    Det är två parter som jag annars verkligen inte brukar rösta på. Men nu tänker jag kanske tacka dem gm att i EU-valet för en gångs skull inte rösta åt höger utan på något av dessa. Hade jag i höstas tvingats välja mellan SD och MP så hade det blivit SD. Men de senare
    tycks inte alls begripa att arrangera ett OS ju är den mest positiva nationalism som finns. Amanda Lind har rätt när hon säger att ett hemma-OS ju är något positivt att samlas kring. Men det begriper inte negativistiska liberaler

    Liberalerna har gjort bort sig genom sin gnälliga negativism (inte minst DN o Expressen och Fredrik Malm i TV) mot att Sverige äntligen kan få vinter-OS.
    Vid mina uppnådda 71 år vet jag inte om jag lever och i vilket tillstånd 2026. Men inför valrörelsen den hösten kan vi då kanske se tillbaka och glädja oss åt (så brukar det alltid bli efteråt) att på hemmaplan just ha genomfört ett trevligt OS. Jag lovar att då påminna om att detta var Socialdemokraternas och faktiskt även Miljöpartiets – inte surliberalernas – förtjänst. Jag
    ska även påminna om Moderaternas (ända sedan Fredrik Reinfeldts lögnaktiga regeringsförklaring 2006) ständiga svek i denna fråga. Ta detta som ett tidigt vallöfte!
    Jag är nu less på moderaters och liberalers negativa gnäll i denna fråga.
    Sedan brukar liberaler gnälla över att OS går i auktoritära länder (2022 i Kina)!
    Ungdomsförbundet brukar t o m kräva att de svenska idrottare (som tränat i åratal för sitt livs tävling ska stanna hemma). Snacka om bristande respekt för idrotten! Liberalernas ointresse för idrottshändelser på hemmaplan har nått nya bottennivåer. Nämnas kan att bl. a. Hanna Öberg och Charlotte Kalla uttalat stor entusiasm.
    Om man behöver bygga en OS-by kan det bli äldreboende efteråt.
    Många anläggningar finns. Men om OS blir en anledning till att rusta upp förfallna anläggningar eller infrastruktur så är det bara bra.
    Om det blir lågkonjunktur så är det också bara bra. Det är då det behövs projekt och risken för ökade kostnader är mindre.

    På det här sättet har ni ”lyckats” att för lång tid framåt driva alla idrottsintresserade i händerna på S och MP – grattis!
    Vem vill rösta på tråkiga surliberaler?

  3. Ulf Parde

    Jag ser att du fortfarande inte lagt in det jag skrev för några dagar sedan. Gillade du inte kritiken mot L?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.