Hur kontrollerar Umeå kommun, att skattepengar inte går till extremister och kriminella?

Enligt en granskning, så är det stora brister i kontrollen av föreningar som får bidrag och hyr lokaler av kommunerna ute i landet. I granskningen så saknar varannan kommun också krav på att verksamheten bedrivs i enighet med demokratins idéer Därför har jag ställt följande interpellation till kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S)

Hur kontrollerar Umeå kommun, att skattepengar inte går till extremister och kriminella?

Enligt en granskning i Dagen Samhälle, så är det stora brister i kontrollen av föreningar som får bidrag och hyr lokaler av kommunerna. I granskningen så saknar varannan kommun också krav på att verksamheten bedrivs i enighet med demokratins idéer. Det har också framkommit, att det delats ut bidrag till föreningar som främjar extremism och hedersförtryck.

Frågor till kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S):
1.
Hur kontrollerar Umeå kommun att pengarna faktiskt använts, så som det är tänkt, och att skattepengar inte går till extremister och kriminella?
2.
Hur kontrollerar man att man uppfyller demokratins kriterier?

Umeå den 2019-05-15

Peder Westerberg
Gruppledare (L)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>