Kan elever med funktionsnedsättning, delta fullt ut under idrottslektionerna?

Skolans verksamhet måste alltid utformas, så att alla kan delta och vara delaktiga. Tyvärr är verkligheten, att det är långt i från självklart, att elever med funktionsnedsättning kan delta fullt ut under idrottslektionerna. Många idrottslärare har även för lite kunskaper om funktionsnedsättningar och hur man kan jobba, för att skapa en idrottslektion där alla kan delta. Därför har jag ställt följande interpellation till kommunfullmäktige, för att få ett svar hur det ser ut i Umeå kommun

Interpellation

Kan elever med funktionsnedsättning, delta fullt ut under idrottslektionerna?

Unga med funktionsnedsättningar idrottar och motionerar betydligt mindre än andra i samma ålder. Sin första kontakt med idrott får man oftast i skolan och när det gäller skolans verksamhet så måste den alltid utformas, så att alla kan delta och vara delaktiga. Tyvärr är verkligheten, att det är långt i från självklart, att elever med funktionsnedsättning kan delta fullt ut under idrottslektionerna. Många idrottslärare har även för lite kunskaper om funktionsnedsättningar och hur man kan jobba, för att skapa en idrottslektion där alla kan delta.

Frågor till För och grundskolenämndens ordförande Moa Brydsten

1. Kan elever med funktionsnedsättning, delta fullt ut under idrottslektionerna i Umeå kommun?
2. Har kommunen mätbara mål för att öka tillgängligheten till och delaktigheten i idrott för personer med funktionsnedsättning?

Umeå den 2019-05-16
Peder Westerberg Gruppledare (L)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>