På vilket sätt tas hänsyn till unga med funktionsnedsättning, när det gäller kommunens fritidsverksamhet och kulturverksamhet?

Tyvärr finns det mycket att göra när det gäller samhällets stöd till unga med funktionsnedsättning. Det ska sägas att det finns många goda exempel där samhällsstödet är bra, men det finns mycket att göra. Därför har jag lämnat in följande interpellation till kommunfullmäktige.

Interpellation

På vilket sätt tas hänsyn till unga med funktionsnedsättning när det gäller kommunens fritidsverksamhet och kulturverksamhet?

Unga med funktionsnedsättning har på flera sätt sämre levnadsvillkor än andra unga. Den här gruppen deltar också betydligt mindre i idrottsaktiviteter eller övrigt föreningsliv och man har också en svagare ställningen i arbetslivet som tex hög arbetslöshet. Man möter dessutom också större hinder än andra när de vill skapa sig en meningsfull fritid eller engagera sig i samhället och unga med funktionsnedsättningar idrottar och motionerar också betydligt mindre än andra i samma ålder. När det gäller samhällsstödet till föreningslivet så tar man inte heller så stor hänsyn till de särskilda utmaningar som finns för att bedriva verksamhet

Fråga till Individ och familjenämndens ordförande Andreas Lundgren (S)

1. På vilket sätt tas hänsyn till unga med funktionsnedsättning, när det gäller kommunens fritidsverksamhet och kulturverksamhet?

Umeå den 2019-11-13
Peder Westerberg Gruppledare (L)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>