Tjejers övervikt och Katrin Zytomierska.

För att komma till inlägget som jag har kopierat rakt av klickar ni här. Anledningen till att jag har kopierat det är inte för att jag på något vis vill "stjäla" hennes idéer, även om de är så kloka och sanna att jag gärna skriver under på dem ;) Däremot vet jag av erfarenhet att somliga inte "orkar" klicka sig vidare om jag bara lägger ut en länk. Många av er/oss är ju faktiskt vana vid att bli serverade på silverfat nuförtiden.

Jag har alltid tyckt att Katrin slår många rekord av det mindre positiva slaget. Och jag tycker för det första det säger rätt mycket om henne som person när hon i hennes header har sitt barn i en "fuck-you-pose". Sad.

Så jag lämnar över ordet till Johanna, VD och chefredaktör på Livskick.

Katrin,

Jag skriver till dig med anledning av blogginlägget du lade ut igår. Tjejen som SATS har på sin reklam är inte överviktig. Din bild av övervikt är skruvad, och alla KAN inte se ut som du. Hur mycket du än försöker mobba folk att tro det.

Visste du att bantning kan leda till ätstörningar? Det kanske du gjorde. Men visste du också att barn och unga läggs in på sjukhus för att deras liv är i fara på grund av att de inte vill äta? Visste du att de inte vill äta för att de vill vara smala?

Du kanske inte förstår sambandet mellan det du skriver i din blogg och det barn och ungdomar gör. Men faktum är att när du skriver att det är fult att vara mullig så leder du barn till att må dåligt över hur de ser ut – oavsett om de är tjocka eller inte. Du kanske inte visste att många barn i tioårsåldern TROR att de är tjocka fast de inte är det?

Antalet unga med ätstörningar ökar hela tiden. Tjejer mellan 10 och 15 år står för den största ökningen. En av tio inlagda är 15-åriga tjejer. Barn mellan 5 och 9 år läggs in. De storstäder du skriver om, där det är fint att vara smal, är också där det finns flest människor som lider av ätstörningar. Ett livshotande psykiskt tillstånd alltså.

Så vad är ditt problem? Varför mobbar du, Katrin? Har du så låg självkänsla att du måste hacka på människor som är rundare än du själv?

Det är DU som ska skämmas. Jag hyllar SATS och fina Josephine. Och jag hoppas att du, Katrin, tappar läsare efter det här.

Ps. Jag antar att du är för fin för att läsa andras bloggar, men jag skriver ändå för jag vet att andra gör det.

Vänligen,

Johanna Arogén
före detta ätstörd och stolt över min kropp

Etiketter: , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>