Förstatliga skolan!!

Holmlund tycker vi ska slå ihop Kommunerna i länet till 3 eller 4 storkommuner,detta för att få ner i första hand dom administrativa kostnaderna.

Detta är väl i och försig en god tanke,för idag går väldigt mycket tid och pengar åt till att sitta och utveckla och skriva ner en massa planer, som andra inom andra Kommuner också samtidigt sitter och plitar ner.Men det borde ju gå att samordna på något annat sätt.

En stor del av en Kommuns ekonomi handlar om skola och omsorg,och det är ju bra,för så ska det vara. Men ska en elevs utbildning och möjlighet att få bra undervisning styras av om Kommunen eleven bor i har bra eller dålig ekonomi?! Det borde inte vara så tycker man.

Nu sköter sig Bjurholm väldigt bra där,och ligger högt när det gäller resultaten inte bara regionalt utan även inom riket. Men det finns ju andra som har det sämre,och så ska det inte vara. Vi har skolplikt i det här landet och Jag tycker att det förpliktigar att se till att alla får likvärdig utbildning.

Därför tycker Jag att staten borde återta kostnaden för utbildningen av våra ungdomar,då skulle det inte spela någon som helst roll vad man råkar bo i för Kommun. De pengar som Kommunerna idag betalar för utbildning skulle kunna användas på annat sätt.

Och även om staten på något vis ser till att ta tillbaka en stor del av den pengahögen som idag betalas av Kommuner,så skulle vinnarna bli eleverna i slutet.

2 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Men- måste ju för en gångs skull även hålla med en centerpartist. I grunden ska det ju vara lika FÖRUTSÄTTNINGAR för alla. Som det nu är så styrs det ju i många fall i vilken kommun som man bor. En börs för alla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.