Dubbdäck?!

Nu såg jag i Vk att det är på tapeten att ta bort eller beskatta dubbdäcken. Detta för att dom river upp partiklar som inte är sådär jätte nyttiga att få i sig. Det kan jag väl ha förståelse för i för sig, men att ta bort dubben häruppe där vi har lilla istiden på vägarna halva året är nog ingen bra idé.

Det lär dö mellan 30 0ch 40 personer pga. partiklarna varje år, att dom kunnat konstatera att det är just av partiklarna som kan härröras från dubbdäck som har dräpt dom,tycker jag är strongt gjort. Vetenskapen går framåt,Nej!! nu läste jag just, det är statistik, Ja,ja, med statistik kan man bevisa det mesta!!

Men jag kan inte se någon statistik på hur många som skulle dö om man tog bort dubbarna,men det går kanske inte att bevisa förrän det har hänt,men då det händer,kan man kanske inte statistiskt säkerställa att det verkligen hänt!

Jag skulle tro att betydligt fler än 40 skulle dö på våra vägar om vi slopade dubb. Sen läser jag att Trafikverket föreslår en skatt på dubbdäck!! Ja, men va bra, då dör dom inte dom där 40 då??

Nä!! Lek sandlåda i Stockholm,och låt oss vara ifred häruppe!!

3 kommentarer

  1. Sven.

    Jag har kört bil i över 50 år, ock medan det var fritt antal dubb hade jag 185 i 185/14 däck och bästa däcken fram, bakändan på min bil följde alltid med! Dagen begränsning till 50/rullmeter är löjligt lite (185 i 14 däck blir ca75). Vi som kört skadefritt i 50 år eller mer blir aldrig intervjuade om hur vi klarat det? Men här är förklaringen, vi har anpassat os efter, ”vägen sikten och trafiken”!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>